DJ Topi

 
Topi aloitti noin kuusivuotiaana pianotunneilla, soittimena flyygeli. Kotipianon ääressä Aaronit ja klassinen musa vaihtui rockiin ja isän kautta iskelmään, joka oli kuuluisa säveltäjämuusikko.
Meillä oli aikanaan myös menestynyt vaatetusalan perheyritys 85 vuotta, jossa Topi toimi juoksupojasta toimitusjohtajaksi.

Bändikokeilujen jälkeen Topi alkoi soitella levyllä ja peräkkäin velipojalle Ristolle ja kavereille.
Koulunkäynnin ohella lähes ammattimainen uintiura Suomen ja pohjoismaiden mestaruuksineen auttoi kansainvälistymisessä musiikin parissa.

60-luvun lopulla ja 70-luvun alussa  discjockeilu tapahtui jo teinihipoissa, opiskelijaklubeilla  ja limudiskoissa. Suomen ensimmäisiä aitoja oli disko Linnasali, jossa DJ Topi teki vuosien mittaisen pioneerityön. Ainutlaatuiset kehitysvammaisille tarkoitetut diskot Suomessa DJ Topi aloitti ensimmäisenä.

Kolmen tanssijan, DJ:n ja valomiehen muodostama ”Rokkisokki” viihdytti viihdeohjelmien myymänä kiertueillaan Topin toimiessa autokuskina, roudarina ja Deejayna

Puhuvana DJ:nä Topi teki ja tekee edelleen spiikkaustöitä. Hänellä on takanaan lukuisia muotinäytös- ja eri tapahtumajuontoja.

DJ Topilla oli myös oma radio-ohjelma "Topi on tops", musakuvia kuusta ja maasta ennen ja nyt, joten radiotyöskentelykin on tullut tutuksi.

 

Aleksin ravintoloissa DJ Topi teki myös pitkän uran, ollen perustamassa vieläkin menestyneesti toimivaa rockhenkistä yökerhoa Doorista Tampereella, jossa hän soitti useana iltana viikossa yli 15-vuotta. Yksi kesä kului kauniissa Viikinsaaressa diskoillessa. Synttäri-, yritys-, valmistujais ja muistojuhlat ovat kuuluneet myös työnkuvaan. DJ Topi oli ensimmäisten joukossa järjestämässä myöhäisheränneille tai nuoruuttaan muisteleville aikuisille diskoja, niistä mainittakoon suuren suosion saanut Klubi 77 Laternassa  Tampereella.

Paritanssi-illatkin ovat tuttuja kuten vuosi DJ:nä ravintola Hämeensillassa.

Pitkään taipaleen tähänastinen DJ-huipennus oli Tampere-tlossa pidetyt viikonlopun kaksi diskoiltaa syksyllä 2010.

Discoviihdekuvioihin on kuulunut myös juhlavia tilaisuuksia kuten Ilves 80v juhlagaala syksyllä 2011.

Myös Olvin läsnäolo on tuonut lisänsä diskoiltoihin.

Topi valittiin ensimmäisten joukossa Suomen DJ Hall of Fameen.

Vuosikymmenten saatossa yhtäjaksoisesti ilman pidempiä taukoja 40-vuotta DJ ammattia harjoittaen. Useat mitä erilaiset huvipaikat ja ravintolat ovat olleet hänen työpaikkanaan.

Nyt Topilla on teemoina: 60, 70, 80 ja 90-luku, 40-vuotta neulapoikana mutta ei Dallabeen solistina.